ENS TROBARÀS A

CGT – Entitats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona –Planta 7 Edifici E, C/60 núm.19, Sector A Zona Franca, 08040 Barcelona Tel. 93 223 51 51 Ext. 2809 cgt@amb.cat

vale más una frase que mil palabras...

L'acceptació de l'opressió per part de l'oprimit acaba per ser complicitat (Víctor Hugo)

Només canviarà alguna cosa quan actuïn els mateixos oprimits (Ulrike Meinhoff)

dimarts, 13 de febrer del 2018

NO PAGA LA PENA PARTICIPAR

Penosa rendibilitat del Pla de Pensions de l’ÀMB

En entrades anteriors ja ens havíem fet ressò de les rendibilitats dels plans de pensions d’administracions públiques espanyoles. El diari Cinco Dias periòdicament fa un estudi dels 194 plans de pensions d’ocupació que hi ha a les administracions espanyoles i a l’últim ha fet un rànquing dels 20 millors i dels 20 pitjors (enllaç), tot tenint en compte la rendibilitat dels darrers 10 anys.
Tal com podeu veure al quadre adjunt (cliqueu a sobre de la imatge), el Pla de Pensions de l’ÀMB ha quedat el 8è en el rànking dels 20 pitjors.


La CGT va signar l’acord que l’any 2000 va fer possible l’establiment d’un Pla de Pensions d’ocupació a l’ÀMB però només perquè en el mateix acord anava una pujada lineal del Fons Social per a tota la plantilla. Érem i som molt conscients que les principals beneficiàries dels Plans de Pensions són les rendes altes, ja què quan es jubilen perden molt poder adquisitiu perquè la pensió màxima està limitada.
Repetides vegades ens hem manifestat en contra d’aquest insegur sistema d’estalvi privat que únicament garanteix guanys als bancs. Els avantatges fiscals són l'esquer mentre els de sempre juguen amb els teus diners i quan per fi els recuperes és quan t’adones que Hisenda són unes més que altres.
Hi ha tot un exèrcit institucional i mediàtic a favor del negoci dels plans de pensions, torpedinant per terra, mar i aire les pensions públiques, que són de totes i que s’oposen als guanys d’unes poques, escampant mitges veritats, com que es podran retirar els diners a partir dels 10 anys... a partir del 2025 !

Som treballadores de l’ÀMB i per això algunes pensen que hauríem d’ajudar a millorar la rendibilitat del seu Pla de Pensions d’ocupació, en comptes d’assenyalar la seva penosa situació al rànquing. El que diem és que qui sàpiga –i pugui- estalviar amb rendibilitats superiors a l’1,56%, que no esmerci esforços només per les seves companyes de l’ÀMB, sinó per totes les treballadores del país.
La CGT no té ningú a la Comissió de Control del Pla de Pensions perquè creu en les pensions públiques com un dret fonamental i perquè creu que els bancs ja ens han robat prou. Algunes pensem que renunciar a la minsa rendibilitat de l’1,56% ben val per fer la punyeta a qui vol enfonsar les pensions públiques i negar als bancs encara més diners. Preferim l’estalvi de rajola al de llosa mortuòria.

Salut !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada